به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی چمران – رییس شورای اسلامی شهر تهران، در ابتدای نود و چهارمین جلسه شورا با اشاره به عیادت برخی از اعضا شورا از رهبر معظم انقلاب، ضمن آرزوی سلامتی و طول عمر برای ایشان به سایر اعضای شورا که نتوانستند به عیادت معظم له بروند اطمینان داد که برای دیدار و عیادت دسته جمعی اعضا شورا پیگیریهای لازم را انجام خواهند داد.
حافظی: چارچوب های بودجه عملیاتی سال 94 براساس تبصره 37 بودجه 93 به شورا ارائه نشده است
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران تذکر آیین نامه ایی را تحت عنوان، عدم ارائه به موقع چارچوبهای بودجه عملیاتی سال 94 به شهرداری تهران داد.
رحمت الله حافظی در ادامه با اشاره به اجرای تکلیف قانونی تبصره 37 بودجه سال 93 شهرداری خاطر نشان کرد: این تبصره شهرداری را مکلف کرده است بودجه سال 94 را منطبق با عملکرد بودجه عملیاتی سال 93 تهیه و تدوین کرده و تا پایان تیرماه سال 93، چارچوب های این بودجه را به شورا ارائه دهد.
وی افزود: حدود 50 روز از این مهلت می گذرد و چارچوب های بودجه سال 94 به شورا ارائه نشده است.
علی رضا دبیر رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز خاطر نشان کرد: به دلیل عدم ارائه لایحه از سوی شهرداری تهران در این خصوص، کمیسیون برنامه و بودجه شورا این موضوع را در قالب طرح در دست تهیه دارد.
وی یادآور شد: بودجه در هیچ جای دنیا به صورت عملیاتی اجرا نمی شود. بلکه به صورت گام به گام بودجه عملیاتی میشود. بنابراین، کمیسیون برنامه و بودجه شورا در گام اول ساختار عملیاتی شدن بودجه را در دستور کار خود قرار داده است که به زودی طرح آن به شورا ارائه خواهد شد.
حکیمی پور: تفریح بودجه سال 92 به شورا ارائه نشده است
احمد حکیمی پور نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نیز عدم ارائه تفریغ بودجه سال 92 از سوی شهرداری به شورا را متذکر شد و افزود: طبق قانون شهرداری موظف است، تفریغ بودجه سالیانه خود را تا پایان اردیبهشت ماه سال مالی بعد به شورا ارائه داده و شورا نیز تا پایان خرداد ماه همان سال موظف است گزارش آن را به تصویب برساند.
حکیمی پور یادآور شد: تاکنون تفریغ بودجه ایی از سوی شهرداری تهران به شورا ارائه نشده است.
اقبال شاکری: تصویب شرح وظایف کمیته ها و کمیسیون های شورا ضروری است
اقبال شاکری رییس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران در جریان برگزاری نود و چهارمین جلسه شورا با اشاره به ارائه گزارش علمکرد کمیسیون های شش گانه شورا در صحن بر ضرورت تصویب شرح وظایف کمیته ها و کمیسیون های شورا تاکید کرد.
وی دلیل درخواستش را فصل های مشترک کاری بین کمیسیون ها و کمیتههای شورا بیان کرد و افزود: گزارش های کمیسیون های شورا هر یک به نوبه خود حاوی مطالب بسیار تاثیر گذار در تصمیم گیری های آینده مدیریت شهری بود اما نکته حائز اهمیت در این گزارشها وجود فصل ها و نکات مشترک میان موضوعاتی بود که کمیتهها و کمیسیونهای شورا هر یک به صورت جداگانه روی آنها کار کرده بودند و به تعبیری دیگر برای چنین نکات مشترکی انرژی و نفر ساعت های بسیاری صرف شده است.
وی افزود: حتی در برخی موضوعات گروه های کارشناسی شهرداری نیز بارها باید روی این موضوعات در کار گروه ها و کمیته های مختلف وقت صرف می کردند.
اقبال شاکری تاکید کرد: به دلیل هم پوشانی و اتلاف منابعی که در این نکات مشترک به وجود آمده، بهتر است شرح وظایف کمیته ها و کمیسیون های شورا مجدداً مورد بازبینی و تصویب قرار گیرد.
محمد مهدی تندگویان: دیدارهای مردمی اعضا شورا در مناطق ساماندهی شود
محمدمهدی تندگویان سخنگوی کمیسیون شهرسازی و معماری شورا در جریان برگزاری نود و چهارمین جلسه شورا خواستار ساماندهی دیدارهای مردمی اعضا شورا در مناطق شد .
وی با اشاره به برخی موضوعاتی که در انتخابات اخیر هیات رییسه مطرح شده بود نیز گفت: شخصیت برخی اعضا شورا قائم به احزاب نیست. وجود افرادی مانند چمران و ... در برخی احزاب باعث اعتبار و افتخار آن حزب است نه اینکه احزاب برای نام تندگویان و چمران اعتبار به وجود آورده باشند به همین دلیل است که نباید اجازه دهیم افرادی تحت پوشش نام اصولگرا و اصلاح طلب از پیروزی های انتخاباتی به نفع خودشان بهره برداری کنند.
تندگویان همچنین به روند استمرار طولانی مدت حضور اعضا در برخی مناطق اشاره کرد و افزود: دیدارهای مردمی اعضا از مناطق باید ساماندهی شوند.
مهدی چمران نیز درخصوص ساماندهی دیدارهای مردمی اعضا خاطر نشان کرد: در دوره های قبل، حضور اعضا شورا در مناطق به صورت دوره ایی انجام می شد و هر عضو به صورت پراکنده و کاملاً اتفاقی در مناطق شهرداری حضور پیدا می کرد. می توانیم چنین شیوه ایی را پیش بگیریم.
عباس جدیدی معاون نظارت شورا نیز ضمن تایید تذکر تندگویان گفت: در معاونت نظارت شورا، جدول تقسیم بندی شده ایی بین 31 عضو شورا برای حضور در مناطق مختلف شهرداری تهیه شده است بنابراین این آمادگی وجود دارد که این کار عملیاتی شود.
پرویز سروری: میزان تذکرات اعضا در جلسات شورا نیاز به مدیریت جدی دارد
پرویز سروری رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورا نیز در جریان نود و چهارمین جلسه شورا بر ساماندهی و مدیریت، میزان تذکرات اعضا در هنگام شروع جلسات شورا تاکید کرد و افزود: مجلس شورای اسلامی توانسته است در بحث میزان تذکرات نمایندگان در روز جلسات مجلس هماهنگی و مدیریت خوبی را به اجرا درآورد.
وی افزود: نمی دانم چرا نحوه و میزان تذکرات اعضا شورا در جلسات ساماندهی نمی شود.
سروری از هیات رئیسه شورا خواست نسبت به ساماندهی این موضوع نیز اقداماتی را انجام دهد.
محمد سالاری: لایحه ضوابط نمای ساختمان ها باید به صورت کمی و کیفی و کامل به مناطق ابلاغ شود
محمد سالاری رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا نیز در جریان برگزاری نود و چهارمین جلسه شورا ابلاغ کامل لایحه ضوابط نمای ساختمان را به مناطق خواستار شد و افزود: شورا طرحی را مبنی بر تهیه لایحه ایی توسط شهرداری تهران درخصوص تدوین ضوابط نمای ساختمان به تصویب رسانده است.
وی افزود: در این طرح به شهرداری یکماه مهلت داده شده تا لایحه مذکور را تهیه و به شورا جهت تصویب ارائه کند.
سالاری خاطر نشان کرد: گویا لایحه تهیه شده و در دفتر شهردار تهران جهت تایید نهایی است. از شهردار می خواهیم که هر چه سریعتر این لایحه را امضاء کرده و به شورا جهت تصویب نهایی ارائه دهد.
رییس کمیسیون شهرسازی شورا افزود: البته بخش هایی از این لایحه به مناطق ابلاغ شده است. منتهی مشکل این است که در لایحه مجموعه ایی از ضوابط کمی و کیفی آمده است اما تنها، چند آیتم کمی و سنجش پذیر آن به مناطق برای اجرا ابلاغ شده است.
که به صورت عملی خلاقیت طراحی در نما را از طراحان گرفته اند. در صورتی که ما از شهرداری خواسته ایم طراحی نمای ساختمانی را با اجرای خصوصیات کمی و کیفی در نظر بگیرند اینگونه نباشد که خلاقیت و سلیقه طراحان و صاحبان املاک حذف شود.
وی از شهردار که در جلسه حضور داشت خواست تا هر چه سریعتر این لایحه به صورت کامل به مناطق ابلاغ شود.
براساس این گزارش، محمدباقر قالیباف شهرداری تهران که در جلسه امروز شورا حضور داشت، این اطمینان را به رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا داد که حساسیت هایی که روی تهیه لایحه ضوابط نما داشته ، مانع اصلی امضاء سریع آن بوده است.
وی خاطر نشان کرد: بحث منظر و نمای ساختمان ها از دغدغه های مدیریت شهری است. بنابراین از اساتید دانشگاه و کارشناسان و طراحان متعددی برای اصلاح این لایحه کمک گرفته شده است تا ابلاغ این لایحه منجر به نادیده گرفتن خلاقیت و ابتکارات در طراحی نما نشود.
قالیباف همچنین یادآور شد که حتی قبل از امضاء نهایی این لایحه و ابلاغ کامل آن به مناطق لایحه را به کمیسیون شهرسازی شورا ارائه خواهد کرد تا شورا نیز در جریان نطقه نظرات پایانی و تکمیلی ضوابط نما قرار گیرد.
مرتضی طلایی نایب رییس و رییس ستاد شورایاری های شهر تهران نیز در جریان برگزاری نودو چهارمین جلسه شورا با اشاره به ارائه طرحی یک فوریتی در خصوص پیگیری برگزاری انتخابات شورایاری ها گفت: طی یکسال گذشته پیگیری های زیادی از سوی شخص آقای مسجد جامعی و بنده برای برگزاری هرچه سریعتر انتخابات چهارمین دوره شورایاری ها صورت گرفته است، در آخرین جلسه ایی که مسولان وزارت کشور ، نمایندگان مجلس و برخی اعضا شورا حضور داشتند این نتیجه حاصل شد که شورای شهر تهران یک دوره دیگر انتخابات شورایاری ها را برگزار کند تا وزارت کشور آیین نامه انتخاباتی آن را تهیه کند.
وی افزود راه دیگری که می توانیم از طریق آن انتخابات را برگزار کنیم تصویب مصوبه ایی به این منظور است که با توجه به مستندات انتخابات قبلی این موضوع در شورای حل اختلاف به سرانجام خواهد رسید.
غلامرضا انصاری عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا در این خصوص گفت: پیگیری برگزاری انتخابات نیازی به مصوبه شورا ندارد.
احمد مسجد جامعی نیز یادآور شد: در همه دوره هایی که انتخابات شورا یاری برگزار شده است وزارت کشور و شورای شهر تهران حضور جدی و فعالی داشته اند بنابراین ضرورتی برای حضور نمایندگان مجلس به عنوان ناظر در این انتخابات به نظر نمی رسد.
وی افزود: در آن سالها نیز تمام مباحث بر سر این بود که وزارت کشور خودش میخواست این انتخابات را برگزار کند و صحبتی از حضور دستگاه قانون گذار به میان نیامده بود.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر نیز گفت: اگر کل شوراها یک دستاورد مهم داشته باشند؛ آن تشکیل شورایاری ها است و اعضا باید از این دستاورد مهم شورا دفاع کنند.
علیرضا دبیر رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با بیان این مطلب اظهار داشت: در دوره های گذشته آقایان مسجد جامعی؛ چمران و طلایی تلاش بسیاری کردند تا انتخابات شورایاری ها برگزاری شود و ما باید از برند شورا دفاع کنیم.
وی با تاکید بر اینکه به صلاح نیست شورایاری های فعلی بدون انتخابات به کار خود ادامه دهند؛ خاطر نشان کرد: شورایاری ها برند شورا هستند و من از بودجه آن در شورا دفاع می کنم.
اسماعیل دوستی نایب رییس شورا نیز پیشنهاد دو فوریت طرح مذکور را ارائه کرد و افزود: اگر این طرح به صورت یک فوریت مطرح شود چه اتفاقی در کمیسیون ها بر روی آن خواهد آفتاد در نهایت این طرح با همان متن به شورا جهت تصویب ارائه خواهد شد بینابریان صلاح در این است که طرح به صورت دوفوریت به رای گذاشته شود منتهی در متن قید شود که این پیگیری ها برای برگزاری انتخابات از سوی هیات رییسه و شورای شهر صورت گیرد نه ستاد هماهنگی شورایاری ها که برخی از اساس با آن مخالفت دارند.
در نهایت طرح مذکور به صورت دو فوریت به رای گذاشته شد که به تصویب اعضا رسید.
در متن این طرح آمده است که نظر به پایان دوره چهار ساله شورایاری ها و لزوم استمرار حضور و مشارکت شهروندان تهرانی در ساماندهی مسائل شهری و انجام بهینه امور محله، شورای اسلامی شهر تهران هماهنگی های لازم را در جهت برگزاری چهارمین دوره انتخابات شورایاری ها انجام دهد.
نظر شما